Om Bakkelandets børnehave

IMG_1938-beskar.jpg Banner_groen_99x32.gif  LogoSolv.jpg

Bakkelandets Børnehave er normeret til 40 børn i alderen 3-6 år.

Bakkelandets Børnehave lægger sig op af den Grundtvig/Koldske begrebsverden med fokus på dialog, fortælling, nærvær, plads til forskellighed og ikke mindst et forpligtende fællesskab, hvor vi alle, store som små, har en værdi i dette fællesskab.

Bakkelandets Børnehave er opdelt i 2 spor, henholdsvis Markmus og Valnødder.

Markmusene og Valnødderne både starter og afslutter dagen i fællesskab. Mandag-onsdag fordyber valnødderne sig i projekter samt i dagligdagens gøremål på valnødden, som ligger i tæt tilknytningen til hovedhuset. Valnødderne er ude det meste af tiden, når de opholder sig på Valnødden. Her sysles med alverdens projekter, høns, kyllinger, marsvin og kaniner der hver dag skal passes og plejes, urtehaver der skal lues og mange andre ting.

Hos Markmusene skabes kreative læringsrum, hvor kun fantasien sætter grænser. Hos markmusene vægtes et stort fokus på børnenes sproglige udvikling, både i form af fortællingen, dialogisk læsning, Hit-med lyden, rim-remser og ikke mindst sang og musik.

I perioden august-december er begge spor samlet torsdag og fredag. Her lægges vægt på børnefællesskabet de stor spor imellem. Ligeledes giver dette også mulighed for tilrettelæggelsen af mere aldersopdelte aktiviteter, som retter fokus på den enkelte børne/aldersgruppe.

I perioden januar-juli er begge spor ligeledes samlet torsdag og fredag. Her går alle kommende skolebørn i før-skolegruppen, som er et særlig tilrettelagt forløb, som skal lette overgangen fra børnehavelivet til det nye liv som venter.

Året rundt arbejdes med nye og gamle traditionsbundne projekter som tilrettes den enkelte børnegruppe. Hvert år fordyber vi os i traditioner som jul, påske, Mortens Bisp som kommer med småkager formet som sol, måne og stjerner og ikke mindst lanternefesten hvor børnene samles med familie og venner og går et smukt optog i mørket med børnenes hjemmelavede lanterner.

På Bakkelandets vægtes børnenes sociale trivsel som noget af det allervigtigste. Social trivsel er for alle børn forbundet med at være elsket, tryg, anerkendt og føle, at man er noget værd – både i de andres og i egne øjne. Derfor er venner og venskaber altafgørende helt fra vuggestuealderen. Men også forholdet til de voksne er vigtige. De voksne på Bakkelandet er opmærksomme på, at se det enkelte barn som det unikke individ det er, at være anerkende og guidende. Den gode relation er det fundament, som børnene udvikler sig i, i takt med det bliver ældre og tør begive sig ud i nye, ukendte og spændende tiltag.

Måltidet på Bakkelandet er noget ganske særligt. Hos os handler det ikke kun om at få stillet sulten, men at børnene oplever måltidet som en særlig stund med hygge og nærvær. Lyset bliver tændt, der bliver sunget inden vi fornøjer os med hjemmelavet mad tilberedt i vores eget køkken. Bakkelandet har sølvmærket i økologi, hvilket betyder at der ikke alene er fokus på varieret kost lavet fra bunden, men ligeledes fokus på økologi og danske råvarer.