Valnødden - naturbørnehaveafdelingen

DSC02928.jpg

VALNØDDENs formål er at give barnet en hverdag med udfordringer i naturen. En forståelse for årstidernes skiften og vejrets forandringer. Kendskab til årstidens traditioner og fester. Lære nye og gamle, kendte og mindre kendte sange. Kendskab til rim og remser, fortællinger og eventyr - alt sammen relateret til årstiden, vejret, glæden og livet.

Børnene vil lære at passe og tage ansvar for dyr, få viden og erfaringer om de forskellige dyr og dyrevelfærd, men også en forståelse for hvorfra vores fødevarer kommer.

Børnene vil få viden om grønsager, urter, buske, "ukrudt" og træer. Vi sår, planter, vander og luger, vi ser det vokse og gro. Vi smager det råt, kogt og stegt, vi dufter til det, ser på det og røre ved det.

Barnet vil blive en del af de 4 elementer:

Luft:75 % af tiden vil vi være ude, året rundt i al slags vejr.

Ild: Bål og bålmad er en del af den pædagogiske tanke.

Vand: Det kan være dejligt at være ude i regnvejr, vandtønden i haven opsamler vandet - så er der vand i tønden er der vand til legen.

Jord: At så og plante giver jord under neglene.
På udeværkstedet arbejdes der blandt andet med sand, sten, jord og ler.

VALNØDDEN - bakkelandets naturbørnehave har plads til 15 børn i alderen 3 - 6 år.

VALNØDDEN er et sted hvor der plads og rummelighed til det enkelte barn og hvor det er den voksne der går foran og viser vejen.

Dagligdagen er med til at give det enkelte barn en helstøbt kulturarv som barnet kan tage med sig videre i livet.

Det er godt senere i livet at kende forskel på kompost og kompot.

VALNØDDENs adresse er:

Nimdrupvej 2, 8740 Brædstrup

VALNØDDENs telefon nr:

(Bedst tidspunkt 7.30 - 9.00 og 13.00 - 16.30)

Kontor:

Bakkelandets Friskole,

Nimdrupvej 2, 8740 Brædstrup

kontor@bakkelandets-friskole.dk

Åbningstid:

Vi har åbent dagligt fra kl. 6.15. Her møder man ind i børnehaveafdelingen ”Børnenes Spor” og børnene bliver af personalet hjulpet til Valnødden til kl. 7.30. Efter kl. 7.30 møder man ind i Valnødden.  Valnødden har åbent til kl. 16.45 og på fredage til kl. 15.45

Alle bedes være her kl. 9.00, hvor vi samles og dagen begynder.

Giv venligst besked mellem inden kl. 9.00 om evt. fravær.

DSC02988sd.jpg

DSC03543_2.jpg