Dagsrytme i vuggestuen

_MG_0948.jpg

Kl. 6.15
Vuggestuen og børnehaven åbner sammen.
Vuggestuen er i køkkenet frem til kl.7.30.
Her er en rolig atmosfære, således at forældre og børn får sagt farvel på en god og ordentlig måde. Det er vigtigt for os, at barnet altid bliver afleveret til en voksen – så vi kan få sagt ”godmorgen” til både børn og forældre. Den første kontakt og ikke mindst øjenkontakten er meget vigtig for, at barnet trives resten af dagen.

Nogle dage kan afskeden være svær, og man er som forældrene er altid velkomne til at ringe, hvis de har behov for at høre til deres barn.

Kl. 8.30
Vi holder morgensamling i vuggestuen.
Vi samles i vuggestuen, hvor vi gennemgår dagen, synger goddag sangen og andre sange ud fra vores temaer og årstiderne.

Kl. 8.45
Vi spiser formiddagsmad i køkkenet.

Kl. 9.00
Dagens aktiviteter starter
- Mandag: Udeliv og legeplads
- Tirsdag: Kreative aktiviteter/dialogisk læsning.
- Onsdag: Sang og musik samt massage
- Torsdag: Ud i naturen
- Fredag: Motorik i gymnastiksalen

Aktiviteterne kan foregå inde såvel som ude. Vi bruger legepladsen, skoven, sportspladsen, gymnastiksalen, køkkenet, vuggestuen, børnehaven og skolens legeplads.

Kl. 10.00
Vi afslutter aktiviteterne inde som ude. Indenfor guider vi de ældste børn til selvstændigt at tage tøj og sko af.
Vi hjælper dem til at vaske deres hænder og få dem tørret.
De mindste bliver skiftet på puslebordet og de store tilbydes at komme på potte eller toilet.

Kl. 10.30
Serveres der frokost.
Inden vi spiser, tænder vi et (måltids)lys på bordet, så fokus er rettet mod måltidet. Der skabes opmærksomhed og ro ved at ryste let med tændstikæsken. Et barn finder en tændstik og giver det til den voksne. Et andet barn puster ud. Vi synger et lille vers (et vers der passer til årstiden eller fra en kendt børnesang).

Vi snakker om, hvad det er vi skal spise, og måltiderne er lavet ud fra at børnene skal præsenteres for mange forskellige smagsoplevelser. Børnene må gerne bruge fingrene og på den måde bruge deres sanser i udforskningen af maden. De lærer selv at drikke af en kop, spise med ske samt gaffel.

Fra kl. 11-12
Vi samles igen på stuen og børnene puttes løbende efter det enkeltes barns søvnbehov.
De mindre børn sover i barnevogn og de ”store” kan sove på en madras indenfor.
Vi øver selvhjulpenhed med de store i forhold til selv at kunne tage bukser og strømper af

kl. 14.30
Børnene tilbydes frugt, boller og vand som spises/drikkes omkring bordet i køkkenet.